Banner
Banner
Производител: Лабиринт
Модел: 3727
Наличност: 1
39.90лв.

Количество

Басните на Езоп достигат до всички кътчета на познатия по онова време свят, за да бъдат разказвани надлъж и нашир: за поука, вдъхновение и утеха.

Първоначално ги разказва роб, човек, живял шест столетия преди новата ера. Светът, от който идва Езоп, е брутален, в него смъртта може да те застигне за броени минути, но според сладкодумния баснописец той е изпълнен и с чудеса и вълшебство: там боговете общуват с обикновените простосмъртни и животните знаят да говорят.

В началото Басните на Езоп са записани на старогръцки, после са преведени на латински и заедно с войските на Рим достигат до всички кътчета на познатия по онова време свят, за да бъдат разказвани надлъж и нашир: за поука, вдъхновение и утеха.

В издание те са адаптирани за днешния читател от известната писателка Каролайн Лорънс, утвърдена специалистка по древни езици и култури, и придобиват още по-ярък живот благодарение на стоте цветни рисунки, дело на доайена на съвременната илюстрация, австралиеца Робърт Ингпен, носител на престижната награда „Ханс Кристиан Андерсен“ за изключителния си принос към детската литература.


ISBN:9786197670233
Език:Български
Година:2024
Корици:Твърди
Страници:192
Тегло:0.300
Размер:21 х 25 см
Подходящи за деца:5-8 години

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!